Roseta Mauri

IX Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri

20 – 23 de març 2019

El premi

El Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri, que es celebra des del 2002, neix amb la idea de donar la oportunitat per fer conèixer el talent de joves ballarins i donar una impuls a la seva carrera artística. Es tracta d’un premi internacional i el concurs més ben dotat econòmicament de l’Estat Espanyol.

La Fundació del Teatre Fortuny amb la col·laboració del Teatre Fortuny de Reus convoca bianualment aquest premi que amb quinze anys de trajectòria i set edicions realitzades han convertit el Teatre Fortuny en un escenari d’oportunitats. Guanyadors i finalistes de passades edicions han aconseguit les seves metes: ballar en companyies internacionals de prestigi. Aquest concurs va dirigit a ballarins i ballarines de totes de les nacionalitats amb edat compresa entre 16 i 21 anys (1998 – 2003), complerts durant l’any 2019.

El concurs obert al públic:

Semifinal / Dijous 21, a partir de les 18 h

Final / Divendres 22,  a partir de les 17:30 h

La data límit per fer la inscripció pel concurs és el 4 de febrer de 2019!

 

Dotacions

 1. 5000 €

  Primer premi

  Generalitat de Catalunya

 2. 2000 €

  Segon premi

  Diputació de Tarragona

 3. 1000 €

  Tercer premi

  Ajuntament de Reus

ESCOLA REIAL BALLET DANÉS

Beca de dues setmanes de classes a l’estiu a l’Escola del Reial Ballet Danés

Vermuts Miró de Reus complementa aquesta beca d’estudis amb una bossa de viatge valorada en 1000 €.

ROYAL ACADEMY OF DANCE

La delegació espanyola de la Royal Academy of Dance ofereix una beca a un dels finalistes. Aquesta beca cobreix l’estada. En el cas de que aquesta beca sigui adjudicada a un concursant de la Península Ibèrica també inclou el viatge d’anada i tornada a Londres.

www.royalacademyofdance.org

BECA ADAM WORKSHOPS

Asociación de Danza y Arte del Mediterráneo atorga una beca a un dels finalistes per al Campus Internacional de Dansa de València, (12 -23 agost 2019).

www.wsballetvalencia.com

VALENCIA ENDANZA

Una beca per participar a la XI edició del Curs Internacional de Dansa Valencia Endanza 2019, que tidrà lloc a València del 15 al 27 de juliol de 2019. El curs  compta amb professeors de la Royal Ballet School, i repertori de Goyo Montero i Paul Lightfoot. A més, el becat/da formarà part de la Gala de clausura del 27 de juliol al Teatre La rambleta de València, on interpretarà una de les variacions amb les que ha participat al concurso.

COMPAÑÍA NACIONAL DE DANZA

La Compañía Nacional de Dansa d’Espanya ofereix beques d’estudis a dos dels finalistes del concurs.

cndanza.mcu.es/es/

CUBABALLET & BARCELONA DANCE CENTER

Barcelona Dance Center ofereix dues beques per al curs intensiu d’estiu Cuballet (1 – 28 de juliol), dirigit per Laura Alonso, que consisteix en classes de diferents disciplines i en participar en el muntatge del Don Quixot.

Per a CubaBallet també s’ofereixen dues matrícules al 50 % i dues al 25 %. A més, Barcelona Dance Center atorga beques per al seu curs professional (setembre 2019 – juny 2020): dues al 50% i dues al 25 %.

barcelonadancencenter.wordpress.com

 

VALENCIA DANCING FORWARD

Beca d’estada d’una setmana amb la generació VDF2019 per prendre classes i assajos amb la jove companyia.

vdfdancing.com

PREMI DEL PÚBLIC

L’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona atorga 600€ al o a la finalista escollida pel públic.

BALLET RUSO DE BARCELONA

El Ballet Ruso de Barcelona atorga dues becas pel curs d’estiu que tindrà lloc de l’1 al 26 de juliol de 2019.

A tots els premis amb dotació econòmica se’ls aplicarà la retenció legal corresponent. El pagament dels premis es farà per transferència bancària a un número de compte facilitat pel concursant a l’organització.

Informació bàsica IX Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri:
Dates: 20-23 de març 2019
Lloc: Teatre Fortuny. Reus, Tarragona.
Data límit d’inscripció: 25 de febrer 2019

Jurat

 • Ricardo Cervera
  Ricardo Cervera
  President del jurat 2019

  Ricardo Cervera és el mestre de ballet del Royal Ballet. Nascut a Màlaga, Cervera va créixer a Torremolinos, on va començar classes de ballet als set anys amb la seva germana gran, després de veure una transmissió televisiva de Romeu i Julieta protagonitzada per Margot Fonteyn i Rudolf Nureyev. Després d’un curset d’estiu a la Royal Opera House, va ser convidat a entrar a l’escola i es va incorporar al Royal Ballet en graduar en 1993. Cervera va ser ascendit a Primer Artista el 1996, solista el 1999 i Primer Solista el 2002. Va ser nomenat assistent de mestre de ballet el 2014 i mestre de ballet el 2016, i es va retirar com a ballarí el 2015. El seu repertori amb la companyia va incloure els rols de Mercutio (Romeu i Julieta), Lescaut (Manon), Bratfisch (Mayerling), Hans Peter (El Trencanous), Arthur Troyte Griffith (Enigma Variations), Coles i Alain (La Fille mal gardée), Jester (Cinderella), Hilarion i pas de sis (Giselle), Antigonus (The Winter’s Tale) i Monkey (“Still Life” al Penguin Café).

  Va crear diversos rols per a la companyia, inclosos Milers (The Turn of the Screw) i rols en Mr Worldly Wise, Room of Cooks, Tryst, Three Songs – Two Voices, Electric Counter, Infra, Live Fire Exercise i 24 Preludes. Cervera es va formar com répétiteur en el pla de tutoria de la Fundació Frederick Ashton, i ha treballat com a assistent de coreografia amb Liam Scarlett en obres com Hansel i Gretel. Ha ensenyat ballet al Japó, Espanya i arreu del món.

 • Henning Albrechtsen
  Henning Albrechtsen
  Professor de dansa clàssica

  Henning Albrechtsen entrà al Reial Ballet Danés el 1985, on va ballar gran varietat de rols solistes i principals en obres del repertori clàssic i neoclàssic – de Bournonville a Balanchine. Ha estat professor de l’escola del Reial Ballet Danès des del 1997. L’any 2000 va ser nomenat sotsdirector del RDB, un càrrec que va mantenir fins el 2007. Aquest mateix any es va formar en el programa de formació de professorat per exballarins professionals a l’escola del Ballet Nacional del Canadà. Completat el curs, el 2008, va ser convidat a tornar a l’escola del Reial Ballet Danès com a professor a temps complet. Henning Albrechtsen ha impartit classes a diverses escoles de tot el món, entre d’altres a l’escola del Ballet Nacional de Cuba o del Ballet Nacional de Canadà. A més, també ha ensenyat la tècnica Bournonville a Australia, Japó, Mèxico, Suècia, Noruega o Espanya.

 • Agnès Letestu
  Agnès Letestu
  Étoile del Ballet de l'Òpera Nacional de París i dissenyadora de vestuari

  Nascuda a París, Agnès Letestu va entrar a l’Escola de Ballet de l’Òpera de París el 1983, el 1987, es va unir al Ballet de l’Òpera de París, llavors dirigida per Rudolph Nureyev, com quadrille, i el 1988 va ser ascendida a coryphée. El 1989 va ser nomenada a solista, després va guanyar la medalla d’or al concurs d’Eurovisió per a joves ballarins. El 1990 va guanyar la medalla d’or en el Concurs Internacional de Varna. Encara era membre del cos de ballet, quan va ser escollida per interpretar papers destacats per grans coreògrafs: Jerome Robbins, William Forsythe, Roland Petit, Maurice Béjart, Rudolph Nureyev, John Neumeir i Jíri Kylián, entre d’altres. El 1997 va ser nomenada Danseuse Étoile (ballarina estrella). Elseu talent ha brillat especialment en la interpretació de les versions de Nureyev dels grans clàssics, i el seu físic i estil també són idonis per a les obres de George Balanchine. Letestu també ha realitzat moltes coreografies contemporànies importants. Ha estat filmada per a les versions oficials de Ballet d’Òpera de París de La Dama de les Camèlies, Paquita, El llac dels cignes, La Ventafocs, El fill pròdig i ‘Diamonds'; de Jewels.
  Lestestu fa anys que treballa com a dissenyadora de vestuari; Scaramouche i Les Enfants du Paradis, de José Martinez per a l’Òpera de París; Windspiel i Marie-Antoinette, de Patrick de Bana per al Wiener Staadtsoper; Célébration, de Pierre Lacotte per a l'Òpera de París; Goldberg Variations, de Hans Spoerli per al Ballet du Rhin, així com Echos of Eternity per Patrick De Bana per al Ballet de Xangai, es troben entre les seves creacions més importants. Al llarg de la seva carrera com a ballarina, Agnès Letestu ha rebut molts premis com el Premi Benois per Les Mirages, de Serge Lifar (2007), Officier dans l’Ordre de les Arts i Lletres, i Chevalier dans l’Ordre National du Mérite, Chevalier de la Legió d’Honor.

   

 • Jone San Martín
  Jone San Martín
  Coreògrafa i intèrpret

  Jone San Martín es formà a l’estudi de Mentxu Medel a San Sebastià, a l’Institut del Teatre de Barcelona i a l’escola Mudra de Maurice Béjart a Brussel·les. Tot i haver començat la seva trajectòria professional a Espanya —la temporada del 1987-88 ballà amb el Ballet Nacional d’Espanya— la seva carrera professional s’ha desenvolupat principalment a Bèlgica i Alemanya, on ha treballat en nombroses companyies com Archipel Sud, José Besprosvany, la companyia de Jacopo Godani, el Ballet de Charleroi o a l’Ulmer Theater de Phillippe Talard. El 1992 William Forsythe la convidà a unir-se al desaparegut Ballet de Frankfurt i des de llavors la seva carrera com a intèrpret i ballarina solista ha anat molt lligada amb l’obra del coreògraf nord-americà. Des de la creació The Forsythe Company forma part de la companyia.

   

  La seva inquietud artística l’ha dut a col·laborar sovint en el món de les arts plàstiques, el cinema i el vídeo: invitada a inagurar la exposició de Francis Bacon amb Forsythe al Museu Haus der Kunst de Munic, creant per a la pintora Angelica Gilbert, l’escultor Bruno Fegero, o Tamara Cirz, entre altres. En el camp del cinema i el vídeo ha col·laborat en peces com The mind machine of Dr. Forsythe, Jonemanak o Meat me. Com a coreògrafa ha presentat peces com Ser, estar o parecer, Juana la otra, Legítimo Rezo, Jugo, Any Body Sounds, entre altres títols. El 2006, Jone San Martín, va rebre el Premi Trajectòria Artística que atorga l’Associació de Professionals de la Dansa de Guipúscoa, i el 2016 va rebre una Carta Blanca de la ciutat de Donostia. 

Professors

 • Arantxa Argüelles
  Arantxa Argüelles
  Mestra de ballet 2017

  Arantxa Argüelles va debutar amb tan sols 11 anys a la companyia de la seva ciutat natal, el Ballet Clásico de Zaragoza, i dos anys més tard va entrar com a solista al Ballet Clásico Nacional de España. Al llarg de la seva carrera professional com a ballarina, Argüelles ha estat ballarina principal del Ballet Nacional de España, del Ballet de l’Òpera de Berlín i del Reial Ballet Danès —en aquestes dues companyies sota la direcció de Peter Schauffus—. El 1996 va girar amb el Ballet Stanislavsky de Moscou amb la producció de Le Sylphide, que ella mateixa va revisar, sent la seva última actuació com a ballarina a Madrid. Ha treballat amb grans mestres com Maya Plisetskaya i ballat amb grans ballarins com Julio Bocca, Charles Jude o Laurent Hilaire a gales nacionals i internacionals. El 1997, va ser nomenada Directora Artística del Ballet de Zaragoza, càrrec que va ocupar durant dos anys. A l’actualitat, té el seu propi estudi a Zaragossa, on ensenya ballet clàssic i mètode Pilates i és invitada regularment com a mestra en companyies com el Ballet de La Scala de Milà.

 • Jone San Martín
  Jone San Martín
  Coreògrafa i intèrpret

  Jone San Martín es formà a l’estudi de Mentxu Medel a San Sebastià, a l’Institut del Teatre de Barcelona i a l’escola Mudra de Maurice Béjart a Brussel·les. Tot i haver començat la seva trajectòria professional a Espanya —la temporada del 1987-88 ballà amb el Ballet Nacional d’Espanya— la seva carrera professional s’ha desenvolupat principalment a Bèlgica i Alemanya, on ha treballat en nombroses companyies com Archipel Sud, José Besprosvany, la companyia de Jacopo Godani, el Ballet de Charleroi o a l’Ulmer Theater de Phillippe Talard. El 1992 William Forsythe la convidà a unir-se al desaparegut Ballet de Frankfurt i des de llavors la seva carrera com a intèrpret i ballarina solista ha anat molt lligada amb l’obra del coreògraf nord-americà. Des de la creació The Forsythe Company forma part de la companyia.

   La seva inquietud artística l’ha dut a col·laborar sovint en el món de les arts plàstiques, el cinema i el vídeo: invitada a inagurar la exposició de Francis Bacon amb Forsythe al Museu Haus der Kunst de Munic, creant per a la pintora Angelica Gilbert, l’escultor Bruno Fegero, o Tamara Cirz, entre altres. En el camp del cinema i el vídeo ha col·laborat en peces com The mind machine of Dr. Forsythe, Jonemanak o Meat me. Com a coreògrafa ha presentat peces com Ser, estar o parecer, Juana la otra, Legítimo Rezo, Jugo, Any Body Sounds, entre altres títols. El 2006, Jone San Martín, va rebre el Premi Trajectòria Artística que atorga l’Associació de Professionals de la Dansa de Guipúscoa, i el 2016 va rebre una Carta Blanca de la ciutat de Donostia.

 • Lluís Carmona
  Lluís Carmona
  Pianista

  Pianista especialitzat en acompanyament i composició per a dansa. Ha treballat i col·laborat amb companyies com Jeu Ballet du France, Rosas (Bèlgica); la Companyia de Dansa José Limón o Merce Cuningham Studio (NY); i ha acompanyat a mestres i coreògrafs de renom com María de Ávila, Carmen Roche, Víctor Ullate, Carmina Ocaña, Anna Therese de Keersmaker, Susanne Linke, Dominique Mercy, Elizabeth Corbett, Janet Panetta, Guillermina Coll, Marta Munsó entre altres.

La gala

Dissabte 23 de març, Teatre Fortuny de Reus

La gala està dedicada a ballarins espanyols que ballen a l’estranger. A més de l’alt nivell dels artistes, les peces coreogràfiques que interpreten són grans obres del repertori clàssic, neoclàssic i contemporani. Els guanyadors del Roseta Mauri també actuaran a la gala. Els artistes convidats a la Gala #RosetaMauri2019 son:

Filipa de Castro i Carlos Pinillos

Ballarins principals del Ballet Nacional de Portugal

Adela Ramírez i James Forbat

Primers solistes del English National Ballet

Vivian Sauerbreij i Alberto Villanueva

Ballarins de Introdans

Inscripció

Nom

Adreça

Codi Postal

Població

País

Telèfon

Fax

E-mail

Edat

Data de naixement (dd/mm/aa)

DNI - Passaport

Variacions

Introdueix es codi que apareix a continuació
captcha

Informació pràctica

Allotjament

Famílies de Reus ofereixen allotjar concursants a casa seva.

Places limitades

Tel: Consultar amb: info@rosetamaurii.org


Hotel Sercotel Reus Park ***

Carrer de Jaume Vidal i Alcover, 7

Tel: Tel. +34 977 95 81 73

en.hotelreuspark.com


Hotel NH Ciutat de Reus ****

Av. de Marià Fortuny 85

Tel: Tel. 977 345 353

www.nh-hotels.com


Hotel Gaudí ***

Rv. de Robuster 49

Tel: Tel. 977 345 545


Hotel Quality Reus ***

Carretera de Salou 129

Tel: Tel. 977 755 740

www.qualityreus.com


Hotel Ollé *

Pg. de Prim 45

Tel: Tel. 977 311 090


Hostal Santa Teresa *

C. Santa Teresa, 1

Tel: Tel. 977 316 297


Pensió Monper *

C. Roger de Bellfort, 20

Tel: Tel. 977 311 083


Pensió Suiza *

C. Ample, 16

Tel: Tel. 977 311 013