Roseta Mauri

X Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri

23 – 26 de març 2022

El premi

El Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri, que es celebra des del 2002, neix amb la idea de donar la oportunitat per fer conèixer el talent de joves ballarins i donar una impuls a la seva carrera artística. Es tracta d’un premi internacional i el concurs més ben dotat econòmicament de l’Estat Espanyol.

La Fundació del Teatre Fortuny amb la col·laboració del Teatre Fortuny de Reus convoca bianualment aquest premi que amb quinze anys de trajectòria i nou edicions realitzades han convertit el Teatre Fortuny en un escenari d’oportunitats. Guanyadors i finalistes de passades edicions han aconseguit les seves metes: ballar en companyies internacionals de prestigi. Aquest concurs va dirigit a ballarins i ballarines de totes de les nacionalitats amb edat compresa entre 16 i 21 anys (2006 – 2001), complerts durant l’any 2022.

La data límit per fer la inscripció pel concurs és el 27 de febrer de 2022!

 

Dotacions

 1. 5000 €

  Primer premi

  Generalitat de Catalunya

 2. 2000 €

  Segon premi

  Diputació de Tarragona

 3. 1000 €

  Tercer premi

  Ajuntament de Reus

A tots els premis amb dotació econòmica se’ls aplicarà la retenció legal corresponent. El pagament dels premis es farà per transferència bancària a un número de compte facilitat pel concursant a l’organització.

Informació bàsica X Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri:
Dates: 23-26 de març 2022
Lloc: Teatre Fortuny. Reus, Tarragona.
Data límit d’inscripció: 27 de febrer 2022

Jurat


Professors

 • Arantxa Argüelles
  Arantxa Argüelles
  Mestra de ballet

  Arantxa Argüelles va debutar amb tan sols 11 anys a la companyia de la seva ciutat natal, el Ballet Clásico de Zaragoza, i dos anys més tard va entrar com a solista al Ballet Clásico Nacional de España. Al llarg de la seva carrera professional com a ballarina, Argüelles ha estat ballarina principal del Ballet Nacional de España, del Ballet de l’Òpera de Berlín i del Reial Ballet Danès —en aquestes dues companyies sota la direcció de Peter Schauffus—. El 1996 va girar amb el Ballet Stanislavsky de Moscou amb la producció de Le Sylphide, que ella mateixa va revisar, sent la seva última actuació com a ballarina a Madrid. Ha treballat amb grans mestres com Maya Plisetskaya i ballat amb grans ballarins com Julio Bocca, Charles Jude o Laurent Hilaire a gales nacionals i internacionals. El 1997, va ser nomenada Directora Artística del Ballet de Zaragoza, càrrec que va ocupar durant dos anys. A l’actualitat, té el seu propi estudi a Zaragossa, on ensenya ballet clàssic i mètode Pilates i és invitada regularment com a mestra en companyies com el Ballet de La Scala de Milà.

 • Jone San Martín
  Jone San Martín
  Coreògrafa i intèrpret

  Jone San Martín es formà a l’estudi de Mentxu Medel a San Sebastià, a l’Institut del Teatre de Barcelona i a l’escola Mudra de Maurice Béjart a Brussel·les. Tot i haver començat la seva trajectòria professional a Espanya —la temporada del 1987-88 ballà amb el Ballet Nacional d’Espanya— la seva carrera professional s’ha desenvolupat principalment a Bèlgica i Alemanya, on ha treballat en nombroses companyies com Archipel Sud, José Besprosvany, la companyia de Jacopo Godani, el Ballet de Charleroi o a l’Ulmer Theater de Phillippe Talard. El 1992 William Forsythe la convidà a unir-se al desaparegut Ballet de Frankfurt i des de llavors la seva carrera com a intèrpret i ballarina solista ha anat molt lligada amb l’obra del coreògraf nord-americà. Des de la creació The Forsythe Company forma part de la companyia.

   La seva inquietud artística l’ha dut a col·laborar sovint en el món de les arts plàstiques, el cinema i el vídeo: invitada a inagurar la exposició de Francis Bacon amb Forsythe al Museu Haus der Kunst de Munic, creant per a la pintora Angelica Gilbert, l’escultor Bruno Fegero, o Tamara Cirz, entre altres. En el camp del cinema i el vídeo ha col·laborat en peces com The mind machine of Dr. Forsythe, Jonemanak o Meat me. Com a coreògrafa ha presentat peces com Ser, estar o parecer, Juana la otra, Legítimo Rezo, Jugo, Any Body Sounds, entre altres títols. El 2006, Jone San Martín, va rebre el Premi Trajectòria Artística que atorga l’Associació de Professionals de la Dansa de Guipúscoa, i el 2016 va rebre una Carta Blanca de la ciutat de Donostia.

 • Lluís Carmona
  Lluís Carmona
  Pianista

  Pianista especialitzat en acompanyament i composició per a dansa. Ha treballat i col·laborat amb companyies com Jeu Ballet du France, Rosas (Bèlgica); la Companyia de Dansa José Limón o Merce Cuningham Studio (NY); i ha acompanyat a mestres i coreògrafs de renom com María de Ávila, Carmen Roche, Víctor Ullate, Carmina Ocaña, Anna Therese de Keersmaker, Susanne Linke, Dominique Mercy, Elizabeth Corbett, Janet Panetta, Guillermina Coll, Marta Munsó entre altres.

La gala

Dissabte 26 de març, Teatre Fortuny de Reus

Anunciarem les ballarines i ballarins de la gala a la tardor de 2021.

Inscripció

Nom

Adreça

Codi Postal

Població

País

Telèfon

Fax

E-mail

Edat

Data de naixement (dd/mm/aa)

DNI - Passaport

Variacions

Introdueix es codi que apareix a continuació
captcha

Informació pràctica

Allotjament

Famílies de Reus ofereixen allotjar concursants a casa seva.

Places limitades

Tel: Consultar amb: info@rosetamaurii.org


Hotel Sercotel Reus Park ***

Carrer de Jaume Vidal i Alcover, 7

Tel: Tel. +34 977 95 81 73

en.hotelreuspark.com


Hotel NH Ciutat de Reus ****

Av. de Marià Fortuny 85

Tel: Tel. 977 345 353

www.nh-hotels.com


Hotel Gaudí ***

Rv. de Robuster 49

Tel: Tel. 977 345 545


Hotel Quality Reus ***

Carretera de Salou 129

Tel: Tel. 977 755 740

www.qualityreus.com


Hotel Ollé *

Pg. de Prim 45

Tel: Tel. 977 311 090


Hostal Santa Teresa *

C. Santa Teresa, 1

Tel: Tel. 977 316 297


Pensió Monper *

C. Roger de Bellfort, 20

Tel: Tel. 977 311 083


Pensió Suiza *

C. Ample, 16

Tel: Tel. 977 311 013