Roseta Mauri

VIII Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri

22 – 25 de març 2017

El premi

El Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri, que es celebra des del 2002, neix amb la idea de donar la oportunitat per fer conèixer el talent de joves ballarins i donar una impuls a la seva carrera artística. Es tracta d’un premi internacional i el concurs més ben dotat econòmicament de l’Estat Espanyol.

La Fundació del Teatre Fortuny amb la col·laboració del Teatre Fortuny de Reus convoca bianualment aquest premi que amb dotze anys de trajectòria i sis edicions realitzades han convertit el Teatre Fortuny en un escenari d’oportunitats. Guanyadors i finalistes de passades edicions han aconseguit les seves metes: ballar en companyies internacionals de prestigi.
Aquest concurs va dirigit a ballarins i ballarines de totes de les nacionalitats amb edat compresa entre 16 i 21 anys (1996 – 2001), complerts durant l’any 2017.

Setmana Roseta Mauri 2017 [El Premi obert al públic]

Dijous 23 a la tarda: Semifinal (gratuït)
Divendres 24 al vespre: Final (gratuït)
Dissabte 25 – 21:00: Gala (Compra d’entrades a: teatrefortuny.cat )
[Accés al Teatre Fortuny mitja hora abans de l’espectacle ]

Dotacions

 1. 5000 €

  Primer premi

  Consorci del Teatre Fortuny

 2. 2000 €

  Segon premi

  Consorci del Teatre Fortuny

 3. 1000 €

  Tercer premi

  Consorci del Teatre Fortuny

Properament anunciarem premis, beques o cursets complementaris destinats als concursants.

A tots els premis amb dotació econòmica se’ls aplicarà la retenció legal corresponent. El pagament dels premis es farà per transferència bancària a un número de compte facilitat pel concursant a l’organització.

Informació bàsica VII Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri:
Dates: 22-25 de març 2017
Lloc: Teatre Fortuny. Reus, Tarragona.
Data límit d’inscripció: 28 de febrer 2017

Jurat

 • Brigitte Lefèvre
  Brigitte Lefèvre
  Presidenta del jurat 2015

  Directora del Ballet de l’Òpera de París.

  Brigitte Lefèvre ingressà a l’escola de l’Òpera de París als vuit anys i entrà al ballet als setze. Durant els anys que va ballar a l’Òpera, a part de ballar les principals obres clàssiques, també va actuar en ballets de George Balanchine, Roland Petit, Maurice Béjart o de Gene Kelly. Al 1970 va crear la seva primera coreografia, Mikrocosmos (amb música de Bártok). Deixà l’Òpera el 1972 per fundar el Théâtre du Silence amb Jacques Garnier. Situat a La Rochelle, entre el 1974 i el 1985, aquesta va ser una de les primers companyies de França amb una seu regional.

  Després d’haver assumit diferents càrrecs importants des del 1985, l’agost del 1995, va ser nomenada directora del Ballet de l’Òpera de París. Des de llavors, Brigitte Lefèvre ha establert un repertori viu rimant no sols amb el passat i el present, sinó també amb el futur. Reservant un lloc epecial per a les obres tradicionals i els grans ballets clàssics, ha inclós regulament en la temporada de l’Òpera de París obres que han marcat el segle XX. Entre altres responsabilitats, actualment encara és Vicepresidenta del Conservatori Nacional Superior de Música i Dansa de París.

   

 • Henning Albrechtsen
  Henning Albrechtsen
  Professor de dansa clàssica

  Henning Albrechtsen entrà al Reial Ballet Danés el 1985, on va ballar gran varietat de rols solistes i principals en obres del repertori clàssic i neoclàssic – de Bournonville a Balanchine. Ha estat professor de l’escola del Reial Ballet Danès des del 1997. L’any 2000 va ser nomenat sotsdirector del RDB, un càrrec que va mantenir fins el 2007. Aquest mateix any es va formar en el programa de formació de professorat per exballarins professionals a l’escola del Ballet Nacional del Canadà. Completat el curs, el 2008, va ser convidat a tornar a l’escola del Reial Ballet Danès com a professor a temps complet. Henning Albrechtsen ha impartit classes a diverses escoles de tot el món, entre d’altres a l’escola del Ballet Nacional de Cuba o del Ballet Nacional de Canadà. A més, també ha ensenyat la tècnica Bournonville a Australia, Japó, Mèxico, Suècia, Noruega o Espanya.

 • Giorgio Mancini
  Giorgio Mancini
  Director i coreògraf del GM Ballet

  Giorgio Mancini es formà a l’Accademia Nazionale di danza de Roma i a continuació a l’escola Mudra de Maurice Béjart. Amb una carrera brillant carrera com a ballarí del Ballet du XX Siècle i del Béjart Ballet Lausanne, Mancini va ser nomenat director del Ballet du Grand Théâtre de Genève, on també havia ballat. Nou anys després, pren la direcció de la companyia MaggioDanza a Florència, fins que el 2007 es dedica a la coreografia com a freelance internacional.

  L’agost de 2011, Giorgio Mancini crea la seva pròpia companyia de dansa, el GM Ballet. Del juny de 2013 a l’abril de 2014, va reprendre la direcció artística de MaggioDanza.El seu repertori comprèn des de l’adaptació dels ballets clàssics: El Llac dels cignes, Giselle, Coppellia, Romeo i Julieta) a la creació de ballets abstractes (Words no longer heard, H pour P – La Campanella, F L O R A, A nima, L U N A, Mozart per Gioco).

 • Jone San Martín
  Jone San Martín
  Coreògrafa i intèrpret

  Jone San Martín es formà a l’estudi de Mentxu Medel a San Sebastià, a l’Institut del Teatre de Barcelona i a l’escola Mudra de Maurice Béjart a Brussel·les. Tot i haver començat la seva trajectòria professional a Espanya —la temporada del 1987-88 ballà amb el Ballet Nacional d’Espanya— la seva carrera professional s’ha desenvolupat principalment a Bèlgica i Alemanya, on ha treballat en nombroses companyies com Archipel Sud, José Besprosvany, la companyia de Jacopo Godani, el Ballet de Charleroi o a l’Ulmer Theater de Phillippe Talard. El 1992 William Forsythe la convidà a unir-se al desaparegut Ballet de Frankfurt i des de llavors la seva carrera com a intèrpret i ballarina solista ha anat molt lligada amb l’obra del coreògraf nord-americà. Des de la creació The Forsythe Company forma part de la companyia.

  La seva inquietud artística l’ha dut a col·laborar sovint en el món de les arts plàstiques, el cinema i el vídeo: invitada a inagurar la exposició de Francis Bacon amb Forsythe al Museu Haus der Kunst de Munic, creant per a la pintora Angelica Gilbert, l’escultor Bruno Fegero, o Tamara Cirz, entre altres. En el camp del cinema i el vídeo ha col·laborat en peces com The mind machine of Dr. Forsythe, Jonemanak o Meat me. El 2006, Jone San Martín, va rebre el Premi Trajectòria Artística que atorga l’Associació de Professionals de la Dansa de Guipúscoa.

Professors

 • Arantxa Argüelles
  Arantxa Argüelles
  Mestra de ballet 2015

  Arantxa Argüelles va debutar amb tan sols 11 anys a la companyia de la seva ciutat natal, el Ballet Clásico de Zaragoza, i dos anys més tard va entrar com a solista al Ballet Clásico Nacional de España. Al llarg de la seva carrera professional com a ballarina, Argüelles ha estat ballarina principal del Ballet Nacional de España, del Ballet de l’Òpera de Berlín i del Reial Ballet Danès —en aquestes dues companyies sota la direcció de Peter Schauffus—. El 1996 va girar amb el Ballet Stanislavsky de Moscou amb la producció de Le Sylphide, que ella mateixa va revisar, sent la seva última actuació com a ballarina a Madrid. Ha treballat amb grans mestres com Maya Plisetskaya i ballat amb grans ballarins com Julio Bocca, Charles Jude o Laurent Hilaire a gales nacionals i internacionals. El 1997, va ser nomenada Directora Artística del Ballet de Zaragoza, càrrec que va ocupar durant dos anys. A l’actualitat, té el seu propi estudi a Zaragossa, on ensenya ballet clàssic i mètode Pilates i és invitada regularment com a mestra en companyies com el Ballet de La Scala de Milà.

 • Jone San Martín
  Jone San Martín
  Taller de repertori de William Forsythe

  Jone San Martín es formà a l’estudi de Mentxu Medel a San Sebastià, a l’Institut del Teatre de Barcelona i a l’escola Mudra de Maurice Béjart a Brussel·les. Abans d’unirse al Ballet de Frankfurt el 1992, va treballar en companyies com Archipel Sud, José Besprosvany, la companyia de Jacopo Godani, el Ballet de Charleroi o a l’Ulmer Theater de Phillippe Talard. Des de la creació el 2005 de The Forsythe Company forma part de la companyia. La carrera de Jone San Martín com a intèrpret i ballarina solista ha anat molt lligada amb l’obra del coreògraf William Forsythe.

 • Lluís Carmona
  Lluís Carmona
  Pianista

  Pianista especialitzat en acompanyament i composició per a dansa. Ha treballat i col·laborat amb companyies com Jeu Ballet du France, Rosas (Bèlgica); la Companyia de Dansa José Limón o Merce Cuningham Studio (NY); i ha acompanyat a mestres i coreògrafs de renom com María de Ávila, Carmen Roche, Víctor Ullate, Carmina Ocaña, Anna Therese de Keersmaker, Susanne Linke, Dominique Mercy, Elizabeth Corbett, Janet Panetta, Guillermina Coll, Marta Munsó entre altres.

La gala

Dissabte 25 de marc, 21h

Teatre Fortuny

 

La gala està dedicada a ballarins espanyols que ballen a l’estranger. A més de l’alt nivell dels artistes, les peces coreogràfiques que interpreten són grans obres del repertori clàssic, neoclàssic i contemporani. Els guanyadors del Roseta Mauri també actuaran a la gala.

Properament anunciarem els artistes convidats a la Gala Roseta Mauri 2017.

Inscripció

Nom

Adreça

Codi Postal

Població

País

Telèfon

Fax

E-mail

Edat

Data de naixement (dd/mm/aa)

DNI - Passaport

Variacions

Informació pràctica

Allotjament

Hotel NH Ciutat de Reus ****

Av. de Marià Fortuny 85

Tel: Tel. 977 345 353

www.nh-hotels.com


Hotel Gaudí ***

Rv. de Robuster 49

Tel: Tel. 977 345 545


Hotel Quality Reus ***

Carretera de Salou 129

Tel: Tel. 977 755 740

www.qualityreus.com


Hotel Ollé *

Pg. de Prim 45

Tel: Tel. 977 311 090


Hostal Santa Teresa *

C. Santa Teresa, 1

Tel: Tel. 977 316 297


Pensió Monper *

C. Roger de Bellfort, 20

Tel: Tel. 977 311 083


Pensió Suiza *

C. Ample, 16

Tel: Tel. 977 311 013


Pensió Oklahoma *

Passatge de Urpí, 5

Tel: Tel./Fax. 977 341 171