Roseta Mauri

IX Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri

20 – 23 de març 2019

El premi

El Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri, que es celebra des del 2002, neix amb la idea de donar la oportunitat per fer conèixer el talent de joves ballarins i donar una impuls a la seva carrera artística. Es tracta d’un premi internacional i el concurs més ben dotat econòmicament de l’Estat Espanyol.

La Fundació del Teatre Fortuny amb la col·laboració del Teatre Fortuny de Reus convoca bianualment aquest premi que amb quinze anys de trajectòria i set edicions realitzades han convertit el Teatre Fortuny en un escenari d’oportunitats. Guanyadors i finalistes de passades edicions han aconseguit les seves metes: ballar en companyies internacionals de prestigi.
Aquest concurs va dirigit a ballarins i ballarines de totes de les nacionalitats amb edat compresa entre 16 i 21 anys (1998 – 2003), complerts durant l’any 2019.

La data límit per fer la inscripció pel concurs és el 25 de febrer de 2019!

 

Dotacions

 1. 5000 €

  Primer premi

  Generalitat de Catalunya

 2. 2000 €

  Segon premi

  Diputació de Tarragona

 3. 1000 €

  Tercer premi

  Ajuntament de Reus

BECA DE ESTUDIS DEL REIAL BALLET DANÉS

Beca de dues setmanes de classes a l’estiu a l’Escola del Reial Ballet Danés

PREMI BECA D’ESTUDIS ROYAL ACADEMY OF DANCE (DELEGACIÓ D’ESPANYA)

La delegació espanyola de la Royal Academy of Dance ofereix una beca a un dels finalistes. Aquesta beca cobreix l’estada. En el cas de que aquesta beca sigui adjudicada a un concursant de la península ibérica també inclou el viatge d’anada i tornada a Londres

BECA ADAM WORKSHOPS

Asociación de Danza y Arte del Mediterráneo atorga una beca a un dels finalistes per al Campus Internacional de Dansa de València

Valencia Endanza

Beca per al curs d’estiu Endanza Valencia

2 BEQUES ESTUDIS A LA COMPANYIA NACIONAL DE DANSA

La Compañía Nacional de Dansa d’Espanya ofereix beques d’estudis a dos dels finalistes del concurs.

A tots els premis amb dotació econòmica se’ls aplicarà la retenció legal corresponent. El pagament dels premis es farà per transferència bancària a un número de compte facilitat pel concursant a l’organització.

Informació bàsica IX Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri:
Dates: 20-23 de març 2019
Lloc: Teatre Fortuny. Reus, Tarragona.
Data límit d’inscripció: 25 de febrer 2019

Jurat

 • Ricardo Cervera
  Ricardo Cervera
  President del jurat 2019

  Ricardo Cervera és el mestre de ballet del Royal Ballet. Nascut a Màlaga, Cervera va créixer a Torremolinos, on va començar classes de ballet als set anys amb la seva germana gran, després de veure una transmissió televisiva de Romeu i Julieta protagonitzada per Margot Fonteyn i Rudolf Nureyev. Després d’un curset d’estiu a la Royal Opera House, va ser convidat a entrar a l’escola i es va incorporar al Royal Ballet en graduar en 1993. Cervera va ser ascendit a Primer Artista el 1996, solista el 1999 i Primer Solista el 2002. Va ser nomenat assistent de mestre de ballet el 2014 i mestre de ballet el 2016, i es va retirar com a ballarí el 2015. El seu repertori amb la companyia va incloure els rols de Mercutio (Romeu i Julieta), Lescaut (Manon), Bratfisch (Mayerling), Hans Peter (El Trencanous), Arthur Troyte Griffith (Enigma Variations), Coles i Alain (La Fille mal gardée), Jester (Cinderella), Hilarion i pas de sis (Giselle), Antigonus (The Winter’s Tale) i Monkey (“Still Life” al Penguin Café).

  Va crear diversos rols per a la companyia, inclosos Milers (The Turn of the Screw) i rols en Mr Worldly Wise, Room of Cooks, Tryst, Three Songs – Two Voices, Electric Counter, Infra, Live Fire Exercise i 24 Preludes. Cervera es va formar com répétiteur en el pla de tutoria de la Fundació Frederick Ashton, i ha treballat com a assistent de coreografia amb Liam Scarlett en obres com Hansel i Gretel. Ha ensenyat ballet al Japó, Espanya i arreu del món.

 • Henning Albrechtsen
  Henning Albrechtsen
  Professor de dansa clàssica

  Henning Albrechtsen entrà al Reial Ballet Danés el 1985, on va ballar gran varietat de rols solistes i principals en obres del repertori clàssic i neoclàssic – de Bournonville a Balanchine. Ha estat professor de l’escola del Reial Ballet Danès des del 1997. L’any 2000 va ser nomenat sotsdirector del RDB, un càrrec que va mantenir fins el 2007. Aquest mateix any es va formar en el programa de formació de professorat per exballarins professionals a l’escola del Ballet Nacional del Canadà. Completat el curs, el 2008, va ser convidat a tornar a l’escola del Reial Ballet Danès com a professor a temps complet. Henning Albrechtsen ha impartit classes a diverses escoles de tot el món, entre d’altres a l’escola del Ballet Nacional de Cuba o del Ballet Nacional de Canadà. A més, també ha ensenyat la tècnica Bournonville a Australia, Japó, Mèxico, Suècia, Noruega o Espanya.

 • Agnès Letestu
  Agnès Letestu
  Étoile del Ballet de l'Òpera Nacional de París i dissenyadora de vestuari

  Nascuda a París, Agnès Letestu va entrar a l’Escola de Ballet de l’Òpera de París el 1983, el 1987, es va unir al Ballet de l’Òpera de París, llavors dirigida per Rudolph Nureyev, com quadrille, i el 1988 va ser ascendida a coryphée. El 1989 va ser nomenada a solista, després va guanyar la medalla d’or al concurs d’Eurovisió per a joves ballarins. El 1990 va guanyar la medalla d’or en el Concurs Internacional de Varna. Encara era membre del cos de ballet, quan va ser escollida per interpretar papers destacats per grans coreògrafs: Jerome Robbins, William Forsythe, Roland Petit, Maurice Béjart, Rudolph Nureyev, John Neumeir i Jíri Kylián, entre d’altres. El 1997 va ser nomenada Danseuse Étoile (ballarina estrella). Elseu talent ha brillat especialment en la interpretació de les versions de Nureyev dels grans clàssics, i el seu físic i estil també són idonis per a les obres de George Balanchine. Letestu també ha realitzat moltes coreografies contemporànies importants. Ha estat filmada per a les versions oficials de Ballet d’Òpera de París de La Dama de les Camèlies, Paquita, El llac dels cignes, La Ventafocs, El fill pròdig i ‘Diamonds'; de Jewels.
  Lestestu fa anys que treballa com a dissenyadora de vestuari; Scaramouche i Les Enfants du Paradis, de José Martinez per a l’Òpera de París; Windspiel i Marie-Antoinette, de Patrick de Bana per al Wiener Staadtsoper; Célébration, de Pierre Lacotte per a l'Òpera de París; Goldberg Variations, de Hans Spoerli per al Ballet du Rhin, així com Echos of Eternity per Patrick De Bana per al Ballet de Xangai, es troben entre les seves creacions més importants. Al llarg de la seva carrera com a ballarina, Agnès Letestu ha rebut molts premis com el Premi Benois per Les Mirages, de Serge Lifar (2007), Officier dans l’Ordre de les Arts i Lletres, i Chevalier dans l’Ordre National du Mérite, Chevalier de la Legió d’Honor.

   

 • Jone San Martín
  Jone San Martín
  Coreògrafa i intèrpret

  Jone San Martín es formà a l’estudi de Mentxu Medel a San Sebastià, a l’Institut del Teatre de Barcelona i a l’escola Mudra de Maurice Béjart a Brussel·les. Tot i haver començat la seva trajectòria professional a Espanya —la temporada del 1987-88 ballà amb el Ballet Nacional d’Espanya— la seva carrera professional s’ha desenvolupat principalment a Bèlgica i Alemanya, on ha treballat en nombroses companyies com Archipel Sud, José Besprosvany, la companyia de Jacopo Godani, el Ballet de Charleroi o a l’Ulmer Theater de Phillippe Talard. El 1992 William Forsythe la convidà a unir-se al desaparegut Ballet de Frankfurt i des de llavors la seva carrera com a intèrpret i ballarina solista ha anat molt lligada amb l’obra del coreògraf nord-americà. Des de la creació The Forsythe Company forma part de la companyia.

  La seva inquietud artística l’ha dut a col·laborar sovint en el món de les arts plàstiques, el cinema i el vídeo: invitada a inagurar la exposició de Francis Bacon amb Forsythe al Museu Haus der Kunst de Munic, creant per a la pintora Angelica Gilbert, l’escultor Bruno Fegero, o Tamara Cirz, entre altres. En el camp del cinema i el vídeo ha col·laborat en peces com The mind machine of Dr. Forsythe, Jonemanak o Meat me. El 2006, Jone San Martín, va rebre el Premi Trajectòria Artística que atorga l’Associació de Professionals de la Dansa de Guipúscoa.

   

Professors

 • Arantxa Argüelles
  Arantxa Argüelles
  Mestra de ballet 2017

  Arantxa Argüelles va debutar amb tan sols 11 anys a la companyia de la seva ciutat natal, el Ballet Clásico de Zaragoza, i dos anys més tard va entrar com a solista al Ballet Clásico Nacional de España. Al llarg de la seva carrera professional com a ballarina, Argüelles ha estat ballarina principal del Ballet Nacional de España, del Ballet de l’Òpera de Berlín i del Reial Ballet Danès —en aquestes dues companyies sota la direcció de Peter Schauffus—. El 1996 va girar amb el Ballet Stanislavsky de Moscou amb la producció de Le Sylphide, que ella mateixa va revisar, sent la seva última actuació com a ballarina a Madrid. Ha treballat amb grans mestres com Maya Plisetskaya i ballat amb grans ballarins com Julio Bocca, Charles Jude o Laurent Hilaire a gales nacionals i internacionals. El 1997, va ser nomenada Directora Artística del Ballet de Zaragoza, càrrec que va ocupar durant dos anys. A l’actualitat, té el seu propi estudi a Zaragossa, on ensenya ballet clàssic i mètode Pilates i és invitada regularment com a mestra en companyies com el Ballet de La Scala de Milà.

 • Allison Brown
  Allison Brown
  Professora de repertori contemporani

  Allison Brown és una coreògrafa, professora i performer canadenca establerta a Frankfurt, Alemanya. El 1998 va començar a coreografiar peces per a diferents companyies com el Ballet de Frankfurt, Pretty Ugly Ballet Freiburg, Künstlerhaus Mousonturm (Frankfurt),Transitions Dance Company Laban (Londres), Gärtnerplatztheater (Munich), i Academy for Musik and Performing Arts (Frankfurt). L’Allison ha impartit tallers i classes per tot el món des del 1999. Com a instructora de Improvisa- tion Technologies (tecnologies de la improvisació) de William Forsythe ha format part del programa de dansa de l’escola P.A.R.T.S. de Brussel·les, Bèlgica. A més, aquesta coreògrafa també ha participat en numbrosos simpòsiums, com l’exploració 07 Zollverein (Essen, Alemanya). Des del 2009 és professora de la facultat de Música i Arts Escèniques de Frankfurt, on ensenya dansa clàssica, classes de sabatilles de puntes i repertori clàssic.

  Com a ballarina, Allison Brown ha interpretat obres de George Balanchine, Jerome Robbins, Peter Martins i nombros coreògrafs durant la seva etapa al New York City Ballet, del 1986 al 1991. Des de llavors fins el 1996, Brown va ampliar el seu repertori de la mà de Twyla Tharp and dancers, la Pretty Ugly Dance Company d’Amanda Miller i la companyia Karas de Saburo Teshigawara. El 1996 es traslladà a Alemanya per unir-se al Ballet de Frankfurt dirigit per William Forsythe, companyia amb la qual ha ballat de solista en coreografies com Artifact, Herman Schmerman, Duo i Ricercar.

  Des del 1999, Brown també ha remuntat i ensenyat treballs de William Forsythe en diferents companyies d’arreu del món, com és el cas de Duo o Workwithinwork. Més enllà de la dansa professional, l’Allison s’ha implicat en iniciatives socials i solidàries. Des del 2009 ha treballat amb infants i adolescents dins del programa “Altana Kultur Stiftung and Tanzlabor_21”, i el 2015 va donar classes de dansa a nens refugiats a la Primera Estació d’admissions, a Frankfurt.

   

 • Lluís Carmona
  Lluís Carmona
  Pianista

  Pianista especialitzat en acompanyament i composició per a dansa. Ha treballat i col·laborat amb companyies com Jeu Ballet du France, Rosas (Bèlgica); la Companyia de Dansa José Limón o Merce Cuningham Studio (NY); i ha acompanyat a mestres i coreògrafs de renom com María de Ávila, Carmen Roche, Víctor Ullate, Carmina Ocaña, Anna Therese de Keersmaker, Susanne Linke, Dominique Mercy, Elizabeth Corbett, Janet Panetta, Guillermina Coll, Marta Munsó entre altres.

La gala

Dissabte 23 de març, Teatre Fortuny de Reus

La gala està dedicada a ballarins espanyols que ballen a l’estranger. A més de l’alt nivell dels artistes, les peces coreogràfiques que interpreten són grans obres del repertori clàssic, neoclàssic i contemporani. Els guanyadors del Roseta Mauri també actuaran a la gala.

Anunciarem els artistes convidats a la Gala #RosetaMauri2019 properament.

 

Inscripció

Nom

Adreça

Codi Postal

Població

País

Telèfon

Fax

E-mail

Edat

Data de naixement (dd/mm/aa)

DNI - Passaport

Variacions

Informació pràctica

Allotjament

Famílies de Reus ofereixen allotjar concursants a casa seva.

Places limitades

Tel: Consultar amb: info@rosetamaurii.org


Hotel Sercotel Reus Park ***

Carrer de Jaume Vidal i Alcover, 7

Tel: Tel. +34 977 95 81 73

en.hotelreuspark.com


Hotel NH Ciutat de Reus ****

Av. de Marià Fortuny 85

Tel: Tel. 977 345 353

www.nh-hotels.com


Hotel Gaudí ***

Rv. de Robuster 49

Tel: Tel. 977 345 545


Hotel Quality Reus ***

Carretera de Salou 129

Tel: Tel. 977 755 740

www.qualityreus.com


Hotel Ollé *

Pg. de Prim 45

Tel: Tel. 977 311 090


Hostal Santa Teresa *

C. Santa Teresa, 1

Tel: Tel. 977 316 297


Pensió Monper *

C. Roger de Bellfort, 20

Tel: Tel. 977 311 083


Pensió Suiza *

C. Ample, 16

Tel: Tel. 977 311 013