Roseta Mauri

La Gala de Dansa Roseta Mauri arriba el 22 d’octubre

16/10/2022

 

Artistes de diferents companyies de dansa de prestigi europees ballaran al Teatre Fortuny. 

El X Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri es va celebrar el mes de març passat, però per motius relacionats amb la Covid-19 la Gala es va aplaçar a l’octubre. La Gala es celebrarà el 22 d’octubre a dos quarts de nou del vespre al Teatre Fortuny de Reus, durant el cap de setmana del festival Cos. 

Per celebrar la desena edició del concurs s’han convidat finalistes i premiats del Premi, que actualment ballen en companyies com la Scala de Milà o el Ballet de Zuric. 

Fundat el 2002, per iniciativa de la Fundació Privada Teatre Fortuny i la col·laboració del Consorci del Teatre Fortuny, pel Premi Internacional de dansa Roseta Mauri hi han passat 285 concursants, de 21 nacionalitats diferents. 

Al llarg de 20 anys el concurs ha donat impuls a la carrera artística de moltes joves ballarines i ballarins, com els artistes convidats a la gala que actualment ballen en companyies prestigioses d’arreu d’Europa. Al Teatre Fortuny actuaran: Antonella Albano i Federico Fresi (Premi del públic de la segona edició – 2004) del Ballet de la Scala de Milà, Aida Badia i Aleix Mañé (Finalista de la primera edició – 2002) de la Companyia Nacional de Dansa, Emma Antrobus i Alexander Jones (Finalista de la segona edició – 2004) del Ballet de Zuric, i Miquel Martínez (Guanyador de la novena edició – 2019) i Julio Morel del Ballet am Rhein. 

Com és habitual, també participen a la gala els tres guanyadors de l’edició d’enguany Raúl Izquierdo (Primer Premi), Vasco Yu Belo Prazeres Pereira (Segon Premi), i Pablo Goethals (Tercer Premi). I per la seva banda, els ballarins convidats i les seves parelles de ball ens oferiran peces de repertori neoclàssic de coreògrafs com Christian Spuck. A més també podrem gaudir del talent coreogràfic dels mateixos intèrprets com és el cas d’Aleix Mañé i Miquel Martínez. 

Descarrega’t el programa de la gala!

En aquesta desena edició la Fundació Privada Teatre Fortuny va estrenar un petit documental sobre la trajectòria del Premi que podeu veure aquí:

|