Roseta Mauri

Arrenca el Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri amb 50 concursants

23/03/2022

El Teatre Fortuny obre les portes al públic per la semifinal i la final del concurs que tindran lloc dijous i divendres (24 i 25 març, a partir de les 17:30 h)

Avui ha començat la 10a edició del Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri al Teatre Fortuny amb tot un rècord de participació. Hi participen 50 concursants (42 noies i 8 nois) d’entre 16 i 21 anys. Les inscrites i els inscrits son de cinc nacionalitats diferents (Austràlia, Bèlgica, Espanya, Portugal i Grècia), dels quals 42 son noies i 8 nois. 

© Dans PXL

© Dans PXL

El Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri també és una competició oberta al públic. Demà, dijous 24 de març es celebrarà la semifinal (a les 17:30 s’obriran les portes del Teatre Fortuny i a les 18 h començarà el concurs). I divendres 25 de març tindrà lloc la final (a les 17:30 s’obriran les portes del Teatre Fortuny i a les 18 h començarà el concurs). A la final el públic podrà votar el concursant preferit i es lliuraran els premis i les beques, que ofereixen diverses organitzacions del món de la dansa. En cada una d’aquestes sessions es farà una classe de dansa clàssica curta i els participarans presentaran les seves variacions (solos).  

El concurs organitzat conjuntament amb el Consorci del Teatre Fortuny, la Fundació Privada del Teatre Fortuny compta amb un jurat de prestigi internacional, que enguany presideix José Carlos Martínez. La resta de membres del jurat son Jone San Martín, Agnès Letestu i Henning Albrechtsen. Arantxa Argüelles serà la mestra de dansa clàssica i Lluís Carmona l’acompanyarà al piano. 

Es tracta d’un dels concursos de dansa més ben dotats econòmicament dels que s’organitzen a l’estat espanyol i un dels que aporta més projecció als guanyadors i finalistes. Els tres primers premis consisteixen en dotacions econòmiques de 5.000 euros (concedit per la Generalitat de Catalunya), 2.000 euros (atorgat per la Diputació de Tarragona) i 1.000 euros (atorgat per l’Ajuntament de Reus).

El palmarès inclou un total d’onze beques i premis: la beca d’estudis atorgada per la delegació a Espanya de la Royal Academy of Dance de Londres; la beca d’estudis del Reial Ballet Danès – Vermuts Miró; el premi del públic atorgat per l’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona; una estada a la Compañía Nacional de Danza, dues beques d’estada al Ballet de Ljubljana, una beca pel curs intensiu d’Endanza València 2022; una beca pel ADAM-Campus Internacional de Dansa de València, una estada al Real Conservatorio de Danza Mariemma i dues beques atorgades pel Barcelona Dance Centre. A més, l’estudi de fotografia Dans Pxl també ofereix sessions fotogràfiques a la guanyador o guanyador del Premi del Públic i de l’estada de la Compañía Nacional de Danza. 

Al llarg de nou edicions el concurs ha convertit el Teatre Fortuny en un escenari d’oportunitats. Guanyadors i finalistes de passades edicions han fet realitat el seu somni: ballar en companyies internacionals de prestigi com el Royal Ballet de Londres, Compañía Nacional de Danza, Royal Birmingham Ballet, English National Ballet o el Ballet Nacional de Noruega. 

El Roseta Mauri el fan possible els mecenes i patrocinadors, els participants i els coneixements d’un jurat i professorat de prestigi internacional. Però no tindria sentit sense el públic de Reus i el suport incondicional de les escoles de dansa, que participen en aquest espectacle emocionant. A més, a la final els espectadors voten el ballarí/ina que més els agrada.

|