Roseta Mauri

Palmarès del X Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri

26/03/2022

Raúl Izquierdo Mulero, el guanyador del X Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri

Raúl Izquierdo Mulero, un ballarí català de 17 anys, ha guanyat el primer premi del 10è Premi Internacional de dansa Roseta Mauri, dotat amb 5000 € i concedit per la Generalitat de Catalunya. Izquierdo també s’ha endut el Premi del Públic. El ballarí portugués, Vasco Yu Belo Prazeres Pereira (18 anys), ha rebut el Segon Premi de 2.000 euros, atorgat per la Diputació de Tarragona, i el belga Pablo Goethals (19 anys) de la mateixa edat s’endú els 1.000 euros que concedeix per l’Ajuntament de Reus. El president del jurat José Carlos Martínez –coreògraf i exdirector de la Compañía Nacional de Danza– ha descrit l’experiència al concurs com una experiència valuosa per a la seva formació com a ballarins professionals i també ha donat les gràcies als professors i a les famílies que els donen suport. Els membres del jurat Agnès Letestu, Henning Albrechtsen, Jone San Martín i Martínez han tingut en compte la tècnica, el què transmeten quan ballen i el potencial dels joves ballarins alhora de determinar els mereixedors del tres guardons.

Adjudicació de beques:

Beca d’estudis atorgada per la delegació a Espanya de la Royal Academy of Dance de Londres: Diana Mana Pinto Faria (16 anys, Portugal)

Beca d’estudis del Reial Ballet Danès – Vermuts Miró: Bernat Giménez Suesa (17 anys, Catalunya)

Premi del públic atorgat per l’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona: Raúl Izquierdo Mulero (17, Catalunya)

Estada a la Compañía Nacional de Danza: Alba Tarinas Torrent (17 anys, Catalunya)

Estada al Ballet de Ljubljana: Pablo Goethals (19 anys, Bèlgica) i Rose Maloney (21 anys, Austràlia)

Beca pel curs intensiu d’Endanza València 2022: Rose Maloney (21 anys, Austràlia)

Beca pel ADAM-Campus Internacional de Dansa de València: Carla Reynés Caputo (16 anys, Catalunya)

Estada al Real Conservatorio de Danza Mariemma: Bernat Giménez Suesa (17 anys, Catalunya)

Dues beques atorgades pel Barcelona Dance Centre: Alba Tarinas Torrent (17 anys, Catalunya) i Carla Reynés Caputo (16 anys, Catalunya).

Sessions fotogràfiques de Dans PXL a la guanyador o guanyador del Premi del Públic i de l’estada de la Compañía Nacional de Danza: Alba Tarinas Torrent (17 anys, Catalunya) i Raúl Izquierdo Mulero (17 anys, Catalunya).

A la Gala del Premi Roseta Mauri, que es celebrarà el 22 d’octubre al Teatre Fortuny, es convidaran a ballar els tres guanyadors.

El jurat de l’edició 2021 del Premi Internacional Roseta Mauri està integrat per José Carlos Martínez, president del jurat, coreògraf i exdirector de la Compañía Nacional de Danza; Henning Albrechtsen, professor de dansa clàssica i ex-sotsdirector del Real Ballet Danès; Agnès Letestu, Ètoile del Ballet de l’Òpera Nacional de París i Jone San Martín, ballarina i coreògrafa. El professorat d’aquesta edició del Premi també inclou figures de gran prestigi i trajectòria en el món de la dansa, com són Arantxa Argüelles, la mateixa Jone San Martín i el pianista Lluís Carmona.

 

Fotografies: Dans PXL

|