Roseta Mauri

IV Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri 2009

Jurat qualificador

 • arcadi_carbonell
  Arcadi Carbonell

  Catedràtic de ballet del Real Conservatorio de Madrid.
  Catedràtic de ballet clàssic del Real Conservatorio Professional de dansa clàssica de Madrid des de l’any 1970; professor del Vassar College de Poughkeepsie (Nova York). És membre del grup internacional de professors de la Royal Academy of Dancing de Londres. Director executiu del programa d’estudis de l’Escola de Dansa Espanyola. Jutge examinador de l’American Academy of Ballet de Nova York i director artístic del Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri.Té nombrosos títols acadèmics: Real Escuela Superior de Arte Dramático i Danza; ballet clàssic del Conservatori de Música Òscar Esplà, d’Alacant; ballet clàssic de Panstwowa Szkola Baletowa de Varsòvia; Elementary, Intermediate, Advanced i Teachers Certificate de la Royal Academy of Dancing de Londres, on també s’ha diplomat en Anatomia aplicada a la dansa i en Història de la dansa, i institució de la qual és membre associat; diplomat per la Royal Academy of Dancing de Londres; diplomat per la Spanish Dance Society, elemental i superior.Ha fet cursos al Ballet Center de Zuric amb Raissa Kuzniekova, del Bolxoi de Moscou; IX Internacional Summer School of the Royal Academy of Dancing de Londres els anys 1973, 1974 i 1975; Curs d’investigació sobre el romanticisme i la dansa de caràcter a la Royal Academy of Dancing de Londres; Curs d’anatomia aplicada a la dansa amb Joan Lawson a Londres; Curs de mim i pantomima amb Tomasepky a Varsòvia i curs de tècnica de Martha Graham a Nova York; II Festival Bournonville a Copenhaguen, Estudi coreogràfic, sociològic, ambiental i social de la seva època (romanticisme); trobada internacional de La Escuela Bolera a Madrid; Seminari de repertori clàssic amb Maia Plissetskaia a Madrid i Seminari de La Escuela Bolera amb Eloy Pericet a Madrid.Ha impartit, com a professor, cursos de perfeccionament de ballet clàssic a professors i alumnes a diferents ciutats de l’Estat espanyol i l’estranger.

  Destaca la nombrosa activitat artística que ha portat a terme a festivals d’Espanya o a Londres, per a la Royal Academy of Dancing, amb obres de la categoria de Giselle, Coppelia o El llac dels cignes.

  Pel que fa a les seves actuacions, destaquen els papers de primer ballarí a Les Sílfides (1967) i El Carnaval (1968) al Teatre Calderón de Barcelona, primer ballarí al concert Emperador i Carmina Burana al Teatre Romà de Mèrida (1971), pas de dos d’El llac dels cignes per a l’Accademia Arte nel Mondo Leonardo da Vinci al Palau Barberini de Roma (1977), i el rol de Drosselmeyer d’El trencanous a Los Angeles els anys 2000, 2001, 2002 i 2003.

  Ha participat en més de seixanta coreografies, entre les quals n’hi ha de tan conegudes com la Simfonia Clar de lluna de Beethoven (1967), el III acte d’El llac dels cignes (1969), el III acte de La bella dorment (1970), el Bolero de Ravel (1983), la Dansa del foc de Falla (1996), La nit de Walpurgis, de l’òpera Faust (1998), Dansa espanyola d’El trencanous (2001), La vida breve de Falla (2002) i Romeu i Julieta, flamenc (2003), per esmentar-ne algunes, entre moltes obres reconegudes.

 • henning_albrechtsen
  Henning Albrechtsen

  Sotsdirector del Reial Ballet Danès.
  El 1985 Albrechtsen s’incorporà al Reial Ballet Danès, on va ballar com a ballarí principal i solista a Romeu i Julieta, El llac dels cignes, Abdallah, Serenata, Etudes, Allegro Brilliante, Pavane, Agon, La Kermesse a Brujas, Napoli, Un cuento popular i Concierto de piano. Henning ha estat ballarí convidat al Ballet Nacional de Canadà, al Ballet d’Atlanta i al Ballet Inou al Japó. Des de 1998 és professor a l’Escola de Ballet del Teatre Real. Ha estat tècnic de Bournoville a l’escola de dansa de Cuba. i l’any 2000 fou nomenat director artístic adjunt del Ballet Reial Danès.
 • susan_jaffe
  Susan Jaffe

  Ex primera ballarina de l’American Ballet Theatre de Nova York i actualment assistent de gerència d’aquesta mateixa institucióHa estat primera ballarina de l’American Ballet Theatre de Nova York. Mikhail Barishnikov, director artístic de l’esmentat ballet novaiorquès, el 1980 va apostar per la renovació del ballet del Teatre de Nova York a fi d’elevar-ne l’estètica i la tècnica, i va incorporar Jaffe a l’elenc de ballarins.

  A partir d’aquest moment Susan Jaffe va rebre crítiques molt positives per les seves actuacions úniques en papers tan importants com Odette/Odile a El llac dels cignes, Kitri a Don Quichotte o Swanhilda a Coppelia.

  Ha treballat i interpretat diversos repertoris dels més preeminents coreògrafs del segle XX, incloent-hi les obres de George Balanchine (Apol·lo, Mozartiana, Ballet Imperial, Violon Concert, La Sonnambula), Anthony Tudor (El jardí de les lires, gala Performance…), Kenneth MacMillan (Manon, La bella dorment…), Jerome Robbins…

  Els compromisos europeus de Susan Jaffe han inclòs actuacions amb el Royal Ballet, Ballet del Teatre Kirov, Ballet de Stuttgart, Ballet de l’Òpera de l’Estat de Munic, Ballet de la Scala de Milà, Ballet de l’Òpera de l’Estat de Viena, Royal Danish Ballet i English National Ballet.

  Les seves aparicions televisives inclouen diversos programes de Dance in America, i entre la seva filmografia destaca Angie (1994), amb Geena Davis, i un documental, Ballet, dirigit per Federick Wiseman, el 1995.

 • jacqui_dumont
  Jacqui Dumont

  Exballarina professional, a més de qualificada i respectada professora de dansa durant més de trenta anys, té experiència en administració, ensenyament, proves, coreografia i assessorament en dansa.Formada a Nova Zelanda a l’escola de Sara Neil i Walter Trevor, als 15 anys fou invitada a formar part del Ballet Reial de Nova Zelanda. La seva distingida carrera en ensenyament continuà com a ballarina principal de l’Escola de Ballet de Dunedin. Fou nomenada examinadora de la Reial Acadèmia de Dansa el 1981 i formà la seva pròpia companyia, Dance Co-ordinates, el 1983. Se li concedí la Beca del Consell de les Arts Reina Isabel II com a reconeixement dels seus mèrits. Jacqui ha estat directora i professora del Programa de Formació de Professors de l’Escola Australiana de Ballet per a ballarins professionals i professors en actiu, i del 2000 fins al 2005 ha dirigit el programa Outreach per a la Reial Escola de Ballet a Londres, que va incloure Professors adjunts, Enllaços entre professors, Escola Internacional d’Estiu i els departaments d’Educació i de la Comunitat. Jacqui tornà a Austràlia el 2005, i fixà allí la seva residència. Continua essent professora i tutora invitada, incloses les companyies de ballet, com a membre docent a les Escoles Internacionals d’Estiu i com a jutge en concursos de ballet i dansa nacionals i internacionals. Actualment, és directora de l’Escola Internacional d’Estiu de la universitat McDonald a Sydney, Austràlia.

 • SteveRooks
  Steve Rooks

  Steve Rooks és un destacat ballarí i coreògraf de dansa contemporània nord-americà. Rooks va estudiar amb Jan Van Dyke i Greg Reynolds a Washignton D.C., va continuar la seva formació a Nova York on va gaudir d’una beca com estudiant a l’Alvin Ailey Dance Centre. Com a ballarí a treballat en nombroses companyies, entre les quals destaquen l’Alvin Ailey Dance Repertory Ensamble i Martha Graham Dance Company, companyia en la qual va esdevenir ballarí principal l’any 1991.Outside i Cool River, repertori de Martha Graham Dance Company a partir de l’any 1997, són les creacions que el van donar a conèixer com a coreògraf. Rooks ha participat com a intèrpret i coreògraf en gales i festivals de dansa per tot el món, també ha rebut premis coreogràfics i subvencions per fer recerca a Europa. Actualment, Steve Rooks és coreògraf resident i Professor associat al Vassar College, també treballa com a professor invitat a les escoles de dansa Alvin Ailey i Martha Graham i imparteix cursos de dansa en diversos festivals de dansa com Materworks Festival, Ballet Nacional de Mexico i al Symposium de dansa a la Universitat de Yale.

Professorat

 • CynthiaHarvey
  Cynthia Harvey

  Premi de Lausanne
  Professora de dansa 2009Cynthia Harvey ha ballat pràcticament tots els rols femenins dels ballets clàssics amb l’American Ballet Theatre i també ha estat ballarina principal del Royal Ballet. Fins el 1996, Harvey ha estat convidada a la Baryshnikov and Company i a la Nureyev and Friends i ha intervingut en nombrosos documentals i pel·lícules.
  L’artista Americana ha estat professora convidada per la Norwegian National Ballet Company, l’American Ballet Theatre, l’Australian Ballet, Teatro della Scala, Royal Swedish Ballet, Dresden SemperOper Ballett, l’Escola del Royal Ballet i de l’English National Ballet, entre d’altres.
  És coautora de Physics of Dance & the pas a deux, ha estat del Consell de DanceEast, l’agència nacional de dansa a Anglaterra, i ha estat involucrada en debats per millorar la vida de les escoles i les companyies de dansa. Degut a la seva trajectòria professional als escenaris i en l’ensenyament , actualment és assessora regular de la Comissió per l’ensenyament i la formació de la dansa al Regne Unit .
 • anna_sanchez
  Anna Sanchez

  Professora de dansa contemporània

  De formació clàssica, jazzística i contemporània (Limon i Graham), el seu estil combina la tècnica, l’expressió i els canvis d’energia per assolir una bona llibertat en el moviment.
  En el seu treball tenen la mateixa importància una mirada, un petit gest, una volta complicada, un gran salt o una caiguda a terra.

  Del 1985 al 1990 dirigeix l’Anna Sánchez Companyia de Dansa. Actualment és la directora de la Companyia Inconnexa, creada l’any 2002, i de l’Escola de Dansa Varium de Barcelona des del 1987.

  És directora artística del festival internacional de dansa Dansa Sant Cugat des de l’any 2000. Ha treballat i treballa a nombroses estades internacionals a Europa. Així mateix, col·labora com a professora convidada a les escoles de formació Epsedanse (Montpeller), Cafedanse (Ais de Provença) i James Carles (Tolosa de Llenguadoc). Ha treballat també com a professora convidada i/o repetidora a les companyies S.O.A.P (Rui Horta), Metros (Ramon Oller), Marta Carrasco, Trànsit (Maria Rovira), Mar Gómez, Norrdanse (Suècia) i Ballet Preljocaj (França).

  La seva experiència docent li ha atorgat el reconeixement del Ministeri Francès de Cultura, que l’autoritza a impartir classes als conservatoris oficials de dansa de tot l’Estat francès.

 • josu_gallastegui
  Josu Gallastegui

  Pianista

  Ha acompanyat a ballarins y coreògrafs como Mikhail Baryshnikov, Alexandra Danilova, Anna Sokolov, Jerome Robbins.

Guanyadors

Primer premi dotat amb 6500 euros
per la Generalitat de Catalunya

Isabella Robinson


Segon premi dotat amb 3000 euros
per la Diputació de Tarragona

Guilherme Menezes

Tercer premi dotat amb 1500 euros
per l’Ajuntament de Reus

Carlos Taravillo Mahillo

Guanyador del I Premi Coreogràfic
Ajuntament de Reus – 2000€

Francesc Fernàndez

Premi al millor classificat de Catalunya dotat amb 900 euros
pel Consell Comarcal del Baix Camp

Alícia Navas Otero

Premi Beca d’estudi Royal Academy of Dance
Yasmina Sancayo Dominguez

Premi Beca d’estudis Bartholin International
Ballet Seminar Copenhagen 2009

Ángel Juárez López

Premi Beca d’estudis a la Internacional
Summer School en Sydney. Australia

Marina Rodriguez Hernández
Ken Surahashi

Premi del públic dotat amb 500 euros per Banasegur
Mariem Valdés