Roseta Mauri

‘La Danza’, documental de Frederick Wiseman al Centre de Lectura

10/03/2017

Projecció del documental ‘La Danza’ (2009), de Frederick Wiseman

Divendres, 17 de març de 2017, a les 19h, a la Sala Emili Argilaga (sala d’actes) del Centre de Lectura. (Entrada gratuïta)

Com a activitat divulgativa, la Fundació del Teatre Fortuny amb la col·laboració del Centre de Lectura de Reus organitza la projecció del documental La Danza, de Frederick Wiseman. Hem escollit aquesta pel·lícula perquè s’endinsa en la companyia que va veure aflorar Roseta Mauri com a ballerina étoile (estrella).

Gràcies al lligam que s’ha establert amb el Ballet de l’Òpera Nacional de París des de que va nèixer el concurs el 2002, la Fundació Teatre Fortuny ha anat convidant figures rellevants d’aquest bressol del ballet. Així doncs, al documental podem veure Elisabeth Platel (membre del jurat en el I i II Premi), Ghislaine Thesmar (membre del jurat en el V Premi), Brigitte Lefèvre (presidenta del jurat en el VII Premi), Agnès Letestu (estrella convidada a la gala en el I Premi) i finalment José Carlos Martínez (estrella convidada a la gala en el I Premi i president del jurat en el VIII Premi).

Sinopsi:

El documentalista Frederick Wiseman ens submergeix a les entranyes de l’Òpera Garnier i de la Bastilla per mostrar com funciona la companyia de ballet més antiga del món i un dels bressols de la dansa clàssica, el Ballet de l’Òpera Nacional de París. Al llarg de la pel·lícula, Wiseman segueix el procés de producció de set obres, des del muntatge del Trencanous a obres contremporànies com Genus, de Wayne McGregor.

|